Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Και η ζωή κυλά, σε μονοπάτια δύσκολα..

   Η κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος στην Ελλάδα πλέον, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός, τα πάντα βρίσκονται σε μια πτωτική-φθίνουσα πορεία. Έχουν φτάσει σε τόσο εξευτελιστικά επίπεδα όλα και είναι άξιο απορίας πως και γιατί αφήσαμε να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ.

   Το πρόβλημα είναι μεγάλο, λύσεις δεν φαίνονται να υπάρχουν και το μέλλον στην χώρα μας, εάν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μέλλον σαν χώρα, διαφαίνεται δυσοίωνο. Οι πολιτικοί και αθλητικοί θεσμοί καταποντίζονται σε μια άβυσσο πλεονεξίας, εγωισμού και εγωκεντρισμού. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το καλό του συνανθρώπου, του συναδέλφου, του συναθλητή. Η βολή μας και η... "πάρτη" μας πάνω απ' όλα. Βέβαια αν το καλοσκεφτείς πάντα ως λαός στο ίδιο μοτίβο κινούμασταν. Απλά τώρα που οι περισσότεροι μένουμε στην απέξω και ξεβολευόμαστε, τα πάντα γίνονται τόσο γρήγορα και τόσο απροκάλυπτα και μας... κακοφαίνεται.. Πόσοι άλλωστε δεν είχαμε μιλήσει για τα στημένα παιχνίδια σε αθλητισμό και σε πολιτική? Πόσοι δεν είχαμε ψιθυρίσει μεταξύ μας τα περί μαύρου χρήματος από στοίχημα ή από "υποβρύχια"?

  Για το λόγο αυτό συνένοχοι είμαστε όλοι, είτε γιατί κλείναμε τα μάτια παριστάνοντας τους αδιάφορους, είτε γιατί σφυρίζαμε αδιάφορα αφού είχαμε τα προβλήματα μας.. λυμένα.. Ως συνένοχοι λοιπόν πρέπει να τιμωρηθούμε προς παραδειγματισμό. Όλοι εμείς οι απλοί αδιάφοροι και "αδιάφθοροι" πολίτες. Όχι οι 300, ούτε οι 70-80 100 του στοιχήματος. Όχι αυτοί γιατί πολύ απλά δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να εκμεταλλευτούν το ελεύθερο που εμείς τους δώσαμε. Η δικιά τους τιμωρία θα έρθει όταν ανοίξουμε τα μάτια μας δούμε την πραγματικότητα και αποβάλλουμε μια για πάντα τον ωχαδελφισμό την αδιαφορία και κάθε τι που μας έχουν φτάσει στον πάτο που βρισκόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου